"СЛОГА" ГАЛЕРИЈА

Utorak, 13/11/2012, 11:00, II sprat, Mala sala

Говоре:

Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије
Владимир Павићевић, потпредседник Полицијског синдиката Србије
Живорад Мркић, УСС Слога – Нови синдикат здравства
Жељко Веселиновић, УСС Слога
проф. др Дарко Маринковић

(Бета) – Полицијски синдикат Србије (ПСС) оптужио је у уторак премијера и ресорног министра Ивицу Дачића да фаворизује нерепрезентативне синдикате у полицији чиме жели да обесмисли искрену синдикалну борбу и прикрије проблеме који потресају МУП.

PSS_1

На конференцији за новинаре председник ПСС-а Вељко Мијаиловић оценио је да такво понашање негативно утиче на стање у МУП-у и, посредно, на стање безбедности у земљи као и да се тако обесмишљавају напори тог синдиката да се спречи политизација полиције и непотизам у тој служби. Мијаиловић је додао да сталне приче о томе ко кога прислушкује и ко је за то крив у полицији служе да се скрене пажња јавности са правих проблема у држави, као што су лоша економска ситуација и стална отпуштања људи. „Ако имате проблем – решите га. Немојте да оптерећујете грађане 24 сата дневно. А ништа нам нисте до сада рекли нити сте предузели било коју меру коју имате, у складу са својим овлашћењима“, рекао је Мијаиловић и додао да се због тога полиција у јавности доживљава као нека „воајерска“ организација.

PSS_8

Мијаиловић је критиковао врх МУП-а због тога што не води рачуна о својим запосленима и као пример за то навео да полицајци опет нису адекватно опремљени за рад у зимским условима као и то што није донет Акт о процени безбедности на раду нити је довољно рађено на психолошкој превенцији, због чега је велики број самоубистава полицајаца.

PSS_6

На конференцији за новинаре заказаној за среду, 14. новембра, најављен је протестни скуп у Београду који ће организовати представници Полицијског синдиката Србије, Новог синдиката здравства и Удруженог сидниката Србије „Слога“.

Utorak, 13/11/2012, 11:00, II sprat, Mala sala